Čokoládové veterníky s vanilkovým krémom

Autor receptu: tkatka

Ideálny na Vianoce

30
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do vriacej vody dáme maslo keď sa roztopý pridáme múku a varíme 1 minútu. Odstavýme na 5 minút a pridáme pojednom vajíčka a dobre vymiešáme. Cesto dáme do cukrárského vrecka a striekáme kruhové tvary na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C za 30 minút. Keď sú upečené prekrojíme a necháme vychladnúť, hornú časť namáčame do čokoládovej polevy.
  2. Krém: Z mlieka, vanilkového cukru, vanilkového pudingu uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešáme a pridáme vychladnutý puding. Krém dáme do cukrárského vrecka a striekáme na spodnú časť veterníkov a hornou časťou prikryjeme.