Čokoládové veterníky s vanilkovým krémom
Autor receptu: tkatka
Ideálny na Vianoce
30 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- Cesto:
Do vriacej vody dáme maslo keď sa roztopý pridáme múku a varíme 1 minútu. Odstavýme na 5 minút a pridáme pojednom vajíčka a dobre vymiešáme. Cesto dáme do cukrárského vrecka a striekáme kruhové tvary na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C za 30 minút. Keď sú upečené prekrojíme a necháme vychladnúť, hornú časť namáčame do čokoládovej polevy.
- Krém:
Z mlieka, vanilkového cukru, vanilkového pudingu uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vymiešáme a pridáme vychladnutý puding. Krém dáme do cukrárského vrecka a striekáme na spodnú časť veterníkov a hornou časťou prikryjeme.
|