Čokoládové sušienky s čokoládovými kúskami

Autor receptu: tornadolue

Recept z môjho ďalšieho obľúbeného blogu theppk.com. Je veľmi jednoduchý, nenáročný na čas a suroviny. Sušienky majú úžasne plnú a teplú čokoládovú chuť.

10 minút
na 175 °C

Postup

  1. Pomeľte ľanové semienka (ja som ich roztĺkla v mažiariku), pridajte sójové mlieko a mixujte asi 30 sekúnd. Odložte bokom. Ja používam krabicové sójové mlieko a do tohto receptu som rovno použila čokoládové.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte múku, kakao, sódu a soľ. V inej miske zmiešajte olej a cukor, potom k nim pridajte ľanové semiačka so sójovým mliekom a vanilku (nemala som extrakt, tak som časť cukru nahradila vanilkovým. Okrem toho, v pôvodnom recepte sú až 2 hrnčeky cukru, ale podľa mňa stačí aj jeden.)
  3. Tekuté ingrediencie vlejte do misky so suchými a miešajte vareškou. Potom rukami vypracujte dostatočne tuhé cesto a pridajte doňho čokoládové kúsky (ja som si nakrájala horkú čokoládu).
  4. Tvarujte guľky, ktoré na plechu vystlanom papierom na pečenie roztlačíte na placku. Z tejto dávky vám vyjdu 3 plechy.
  5. Pozn. pod čiarou: Časť čokoládových kúskov viete nahradiť sušeným ovocím alebo orieškami alebo vanilkový extrakt mandľovým. A keď máte umelecké vlohy, budú vaše sušienky úhľadnejšie a okrúhlejšie ako moje :)