Čokoládové suflé
Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Suflé: Okrúhle formičky s priemerom 5 cm a výškou 6 cm vymastíme
maslom, vysypeme múkou a dáme do chladničky
vychladiť. Vajcia a žĺtok s cukrom vyšľaháme v mise na penu. Do
peny postupne pridáme múku, maslo a nakoniec opatrne
rozpustenú, nie horúcu čokoládu. Vymiešame hladké riedke
cesto. Cesto nalejeme do formičiek do troch štvrtín a odložíme
späť do chladničky na ďalších 30 minút. Potom pečieme v rúre
zohriatej na 220 °C 10 minút.
- Parfait: Pomaranče odšťavíme,
zmiešame s kryštálovým cukrom
a povaríme (zredukujeme) na sirup.
Necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme
dotuha a ochutíme ju vychladeným
pomarančovým sirupom.
- Ochutenú šľahačku preložíme do formy vystlanej potravinovou fóliou a odložíme do mrazničky na 2 hodiny.
- Mrvenica: Múku, cukor a tuk spolu
zmiešame a dáme do rúry zohriatej
na 160 °C sušiť 20 minút.
- Suflé podávame s pomarančovým parfait a mrvenicou. Na zdobenie
môžeme použiť mesiačiky pomaranča
a grapefruitu, zbavené šupky,
jahodové pyré, karamelizované orechy,
jedlé kvety, bylinky a práškový
cukor.
|