Čokoládový dezert

Čokoládové suflé s karamelovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mlieko, cukor a nalámanú čokoládu dáme do hrnca a za stáleho miešania zvaríme. Žĺtky a škrob zmiešame a vmiešame do čokoládovej zmesi. Ešte raz necháme za stáleho miešania variť, potom vmiešame lyžicu masla. Krém necháme vychladnúť. Vyšľaháme sneh z bielkov a vmiešame opatrne do vychladnutého krému.
  2. Formičky vymažeme maslom, vysypeme cukrom, vlejeme čokoládovú masu a pečieme pri 200 stupňoch asi 10 minút. Podávame s karamelovou zmrzlinou.
  3. Karamelová zmrzlina: 100 g cukru skaramelizujeme na panvici. Smotanu zohrejeme a opatrne prilejeme do karamelu. Miešame, kým sa karamel úplne nerozpustí. Vanilkový struk rozrežeme, vyberieme zrnká a spolu so strukom necháme zvariť v mlieku. Struk vyberieme, mlieko zmiešame s karamelovou masou, pridáme žĺtky a zvyšných 40 g cukru.
  4. Zmes prelejeme do čistého hrnca a pomaly varíme, kým krém nie je hustejší. Necháme vychladnúť, dáme do plochej misy a vložíme do mrazničky na 5 hodín. Každú hodinu premiešame. Potom necháme mraziť ešte ďalšie 3 hodiny. Ak máme zmrzlinovač, vychladnutý karamelový krém dáme doň.