Čokoládový zákusok

Čokoládové srdiečka (videorecept)

Autor receptu: laylastastykitchen

Postup

  1. Vajcia dáme do misky. Pridáme cukor, vanilkový cukor a vyšľaháme do peny. Postupne pridáme mlieko a olej. Nakoniec pridáme suché suroviny (múku, prášok do pečiva a kakao).
  2. Vyšľahané cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút. Veľkosť plechu 30x40 cm. Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť.
  3. Vychladnutý korpus rozrežeme na polovicu. Jednu časť natrieme džemom a prikryjeme druhou polovicou. Vykrojíme srdiečka, ktoré budeme ukladať do srdiečkovej formy.
  4. Do srdiečkovej formy na spodok dáme trochu roztopenej čokolády zmiešanej s olejom. Potom vložíme vykrojené srdiečka. Nakoniec na srdiečka nalejeme roztopenú čokoládu aj po bokoch a na vrch tak, aby všetko bolo prekryté čokoládou. Dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Vychladené srdiečka vyberieme z formy a ozdobíme roztopenou bielou čokoládou a cukrárenskými guľôčkami. Zvyšky korpusu čo mi zostali po vykrajovaní som si dokopy zmiesila a urobila som cake pops (guľôčky na paličke) pre deti 🙂