Čokoládové rožteky

Čokoládové rožteky s plnkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
9-10 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny zmiesime na cesto, ktoré necháme hodinu odpočinúť.
  2. Potom cesto vyvaľkáme, povykrajujeme rožky a upečieme ich pri 160 °C na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  3. Plnka: Nad parou vyšľaháme celé vajcia, kryštálový a vanilkový cukor – šľaháme asi 10–15 minút, masu necháme vychladnúť a vychladnutú postupne pridávame k vyšľahanému maslu.
  4. Plnku preložíme do vrecka s ozdobným špicom a striekame na vychladnuté rožky.
  5. Príprava čokolády: Rozpustíme stužený tuk, prisypeme čokoládu, rozmiešame dohladka, pridáme olej a premiešame. Rožteky polejeme čokoládou a necháme na mriežke odkvapkať.