Čokoládový zákusok

Čokoládové potešenie

Autor receptu: podravka

Upečte si túto čokoládovú dobrotu a do zdobenia zapojte aj svoje detičky. Uvidíte, bude to určite zábava.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Roztopíme maslo, pridáme čokoládu nalámanú na malé kúsky a miešame, dokým sa čokoláda nerozpustí.
  2. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Vajcia, cukor a vanilkový cukor vymiešame elektrickým mixérom dopenista, kým sa cukor nerozpustí. Za stáleho miešania pridáme rozpustenú čokoládu. Potom ručne vmiešame zmes múky, kakaa a prášku do pečiva.
  3. Hotovú zmes dáme do pekáča (32x18 cm), ktorý sme predtým vymastili a vysypali múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 30 minút.
  4. Medzitým si pripravíme krém. Maslo izbovej teploty zmiešame elektrickým mixérom s Lino ladou. Potom primiešame mascarpone.
  5. Hotový krém natrieme na upečený a vychladnutý korpus. Vidličkou alebo nožom prejdeme jemne po kréme, aby sme získali vlnky.
  6. Vychladnutý koláč dozdobíme podľa vašej chuti a nálady, šľahačkou, bielou čokoládou, ovocím... a podávame.