Čokoládové muffiny à la brownies

Autor receptu: mundaka

Recept som našla na stránke www.akosatorobi.sk od používateľa Žabka, zapáčil sa mi, vyskúšala som a neoľutovala. Tieto muffiny sú úplne vynikajúce mňamky, môžem len odporúčať a preto ho tu zverejňujem. ... a ďakujem Žabka :-)

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Roztopíme maslo spolu s čokoládou a zmiešame. Vajíčka spolu s cukrom (aj soľou - pre lepšiu chuť) vyšľaháme čo najviac dopenista. Do vyšľahaných vajec najskôr pridáme čokoládovo-maslovú hmotu, potom múku s kakaom a vyšľaháme znova dopenista. Pred koncom šľahania pridáme kypriaci prášok do pečiva.
  2. Papierové formičky na muffiny vložíme na plech a nalejeme do nich cesto do polovice a vložíme ich do vyhriatej trúby na 180 stupňov na cca 10-15 min, ale najlepšie bude, ak ich skontrolujete špáradlom, či sú hotové. Po upečení ich vyberieme z formy najlepšie na mriežku.
  3. A čo dodať na záver... Dobrú chuť prajem :-)
  4. Poznámka: Ja som použila namiesto čokolády na varenie 80%-nú horkú čokoládu, namiesto obyčajného cukru trstinový cukor a namiesto 1 lyžičky pol prášku do pečiva. Vložila som ich do vyhriatej teplovzdušnej rury a piekla pri 170 stupňoch Celzia 25 min. Výsledok bol perfektný.