Čokoládové miniveterníky (fotorecept)

Autor receptu: pekajka

Môj prvý pokus o veterníky, a podľa komentárov mojej rodinky aj veľmi vydarený. Ako to už u mňa býva, celý recept som ladila do čokoládova, no v ceste, v plnke a ani v poleve nie je cukor. Tak vám napíšem receptík.

15
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si vyhrejeme na 250 °C. Vo vodnom kúpeli miešame 250 ml vody, margarín a štipku soli, kým sa nám margarín nerozpustí.
  2. Keď sa nám margarín už rozpustil, môžeme pridať múku s PDP. Miešame, kým nám nevznikne pekné jednotné cesto, ktoré sa nelepí.
  3. Chvíľu počkáme, kým nám cesto vychladne a po jednom pridáme tri vajíčka. Takto vyzerá vzniknuté cesto, ktorým naplníme cukrárenské vrecúško.
  4. Veterníčky tvarujeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Plech môže ísť do rúry. A teraz pozor! Pečieme 5 minút na 250 °C, potom 10 minút na 180 °C. Potom rúru vypneme a necháme plech vnútri ešte 5 minút. Rúru celý čas neotvárame, aby nám nespľasli. A kuk, už sú tam. (také nepodarky, ale robila som to prvýkrát a na chuti im to neubralo)
  5. Kým sa pečie cesto, spravíme si plnku. Iba zmiešame suroviny na plnku a hotovo. Aké jednoduché.
  6. Ešte spravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme margarín a kakao. Miešame, po takej minútke pridáme mlieko a med. Premiešame.
  7. Vrch vychladnutých veterníkov odrežeme, potrieme plnkou a vrch položíme naspäť. Toto spravíme s každým. Vyšlo mi 15 kusov. Nakoniec len tak hocijako polejeme polevou. A teraz si rýchlo vychutnáme pohľad na náš výtvor, lebo o pár minút to všetko zmizne. Dobrú chuť!