Čokoládové miniveterníky (fotorecept)
Autor receptu: pekajka
Môj prvý pokus o veterníky, a podľa komentárov mojej rodinky aj veľmi vydarený. Ako to
už u mňa býva, celý recept som ladila do čokoládova, no v ceste, v plnke a ani v poleve nie
je cukor. Tak vám napíšem receptík.
15 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru si vyhrejeme na 250 °C.
Vo vodnom kúpeli miešame 250 ml vody, margarín a štipku soli, kým sa nám margarín nerozpustí.
- Keď sa nám margarín už rozpustil, môžeme pridať múku s PDP. Miešame, kým nám nevznikne pekné jednotné cesto, ktoré sa nelepí.
- Chvíľu počkáme, kým nám cesto vychladne a po jednom pridáme tri vajíčka. Takto vyzerá vzniknuté cesto, ktorým naplníme cukrárenské vrecúško.
- Veterníčky tvarujeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Plech môže ísť do rúry.
A teraz pozor! Pečieme 5 minút na 250 °C, potom 10 minút na 180 °C. Potom rúru vypneme a necháme plech vnútri ešte 5 minút. Rúru celý čas neotvárame, aby nám nespľasli.
A kuk, už sú tam. (také nepodarky, ale robila som to prvýkrát a na chuti im to neubralo)
- Kým sa pečie cesto, spravíme si plnku. Iba zmiešame suroviny na plnku a hotovo. Aké jednoduché.
- Ešte spravíme polevu. Vo vodnom kúpeli rozpustíme margarín a kakao. Miešame, po takej minútke pridáme mlieko a med. Premiešame.
- Vrch vychladnutých veterníkov odrežeme, potrieme plnkou a vrch položíme naspäť. Toto spravíme s každým. Vyšlo mi 15 kusov. Nakoniec len tak hocijako polejeme polevou.
A teraz si rýchlo vychutnáme pohľad na náš výtvor, lebo o pár minút to všetko zmizne.
Dobrú chuť!