Čokoládové kocky s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Taká dobrota chlapovi k sviatku :)

1/2 plechu
porcia
20 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme spolu s cukrom na pevný sneh. Do snehu postupne zašľaháme po jednom žĺtky. Pridáme múku, PDP, kakao, olej a premiešame.
  2. Plech o rozmeroch 45 x 35 cm vystelieme papierom na pečenie a cesto rovnomerne roztrieme. Pečieme 15 minút pri teplote 170 stupňov. Keď sa začne cesto oddeľovať od okrajov je určite hotové. Necháme vychladnúť. Rozrežeme na polovicu.
  3. Je čas na plnku. Tu nie je ani veľmi čo písať :) mascarpone vyšľaháme s vaječným likérom, cukor som nepridávala, nám stačí, komu nie nech si prisladí. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a do rozpustenej primiešame kyslú smotanu.
  4. A ideme vrstviť. Cesto, plnka s mascarpone, plnka čokoládová, cesto, plnka s mascarpone, plnka čokoládová a hotovo :) Nechať vychladiť, bozkať oslávenca a zjesť ho...
  5. Na záver ešte pochvala vareškovému tímu za prácu na novom vzhľade stránky, za trpezlivosť s ktorou odpovedali na nekonečné otázky a nestratili pri tom úsmev :) Tak my si za odmenu tie profilovky ešte do konca týždňa necháme :)