Cupcakes

Čokoládové cupcakes s parížskym krémom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčko vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme kyslú smotanu a rozpustené maslo. Primiešame múku zmiešanú s kakaom, kypriacim práškom a sódou bikarbónou a trstinový cukor.
  2. Nakoniec do cesta primiešame nasekanú čokoládu. Cesto rozdelíme do muffinových košíčkov a pečieme pri teplote 180 °C asi 15 minút.
  3. Krém: Najskôr privedieme do varu smotanu a zalejeme ňou čokoládu. Pridáme cukor a maslo a dohladka vymiešame. Zmes necháme vychladnúť a odležať v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň vyšľaháme a krémom koláčiky ozdobíme.