Čokoládové brownies bez múky
Autor receptu: chmurko
.....tento recept ma oslovil v uk kedze sa snazim zit zdravsie tak som ho trochu vylepsila......
16 porcií |
20 minút príprava |
25-30 minút na 170 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 170 °C .V kastróle s ťažkým dnom na slabom ohni
roztopíme čokoládu a maslo.
- Kastról odstavíme, primiešame vanilkový extrakt a cukor a necháme trochu vychladnúť. Do zmesi primiešame vajcia spolu s mandľami a posekanými orechmi. Prelejeme do štvorcového pekáča so stranou 24 cm, môžeme použiť aj alobalovú misku.Pečieme 25 – 30 minút, kým zmes na povrchu nestuhne, no vnútri ostane stále mäkká. Vychladnuté brownies pokrájame na 16 rovnakých štvorcov.
- 1. Čokoládu polámeme a dáme do kastróla s ťažkým dnom.
2. Pridáme zvyšné suroviny, kastról dáme na mierny oheň a všetko necháme rozpustiť.
3. Dobre premiešame, odstavíme z ohňa a nalejeme do nádoby, v ktorej podávame.
Množstvo stačí na poliatie 16 kusov