Čokoládové bonbóny

Čokoládové bonbóny (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Milovníci čokolády... K šálke dobrej kávy. A hneď je deň krajší :-))

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Brusnice posekáme.
  2. Pistácie tiež posekáme.
  3. Nad parou rozpustíme bielu čokoládu s 3-4 lyžicami smotany. (Smotana nebola v originál recepte, ale mne sa po jej pridaní čokoláda lepšie rozpustila a je jemnejšia. )
  4. Rozpustenú čokoládu zmiešame s brusnicami a pistáciami. Hmotu vylejeme do nízkej formy 13x23 cm, alebo ako ja do formy na srnčí chrbát. "Utľapkáme" a necháme chvíľu vychladnúť.
  5. Tmavú čokoládu tiež rozpustíme nad parou. Pridáme 2-3 lyžice smotany. Vylejeme na bielu čokoládu. Spodná vrstva nemôže byť úplne studená, inak by vrstvy dobre spolu nesadli. Celé necháme vychladnúť. Krájame na kocky. Dobrú chuť!