Čokoládové bonbóny
Čokoládové bonbóny (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Milovníci čokolády... K šálke dobrej kávy. A hneď je deň krajší :-))
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Brusnice posekáme.
- Pistácie tiež posekáme.
- Nad parou rozpustíme bielu čokoládu s 3-4 lyžicami smotany. (Smotana nebola v originál recepte, ale mne sa po jej pridaní čokoláda lepšie rozpustila a je jemnejšia. )
- Rozpustenú čokoládu zmiešame s brusnicami a pistáciami. Hmotu vylejeme do nízkej formy 13x23 cm, alebo ako ja do formy na srnčí chrbát. "Utľapkáme" a necháme chvíľu vychladnúť.
- Tmavú čokoládu tiež rozpustíme nad parou. Pridáme 2-3 lyžice smotany. Vylejeme na bielu čokoládu. Spodná vrstva nemôže byť úplne studená, inak by vrstvy dobre spolu nesadli.
Celé necháme vychladnúť. Krájame na kocky. Dobrú chuť!