Čokoládová zmrzlina aj s prekvapením (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Milujem:).....a keďže neverím obchodom vyrábam si všetko sama:)......tak tu máte je skutočne mnam a brownies milujem taktiež takže:)......mnamka:)

20+chladenie minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko privedieme do varu.Potom pridáme čokoládu rozpustenú nad parou a necháme úplne vychladnúť..(alebo čokoládu môžme nalámať a rozpustiť už v mlieku iba ja som mala čas kým sa varilo mlieko:)..
  2. vyšľaháme si šľahačku (odfotila som vám aj šľahačku tuto používam je rastlinna trocha drahšia ale oplatí sa:)
  3. Do vychladnutej čokoládovej zmesi postupne vmiešame šľahačku:)
  4. A takto vyzerá spolu:) ochutnáme ak sa nam zda príliš sladka pridáme kyslú smotanu ale zas ak použijeme 99% čokoládu stať by sa nám to nemalo:))....ale pre tých ktorý používaju tak 60%:) alebo naopak môžme pridať cukor ale s cukrom opatrne pretože zmrzlina potom nechce stuhnúť.....(podľa mna zmrzlina ma osviežiť a nie byť taka sladka že budeme ešte viac zaťažený:) ja cukor nepridávam pretože ta rastlinna šľahačka je už sladená:)
  5. a dáme do nádoby a do mrazničky ale :)....ja milujem brownies!:).......čokoládová zmrzlina s čokoládovým brownies:)......na slovensku ju síce nevyrábaju ale je úžasna!:)...a tak som si spravila svoju takže pre nie až tak čokoholikov som odobrala polovicu zmrzliny bokom a pre seba som som do čokoládovej zmrzliny nahadzala moje brownies:)......ale môžme do nej nasekať aj čokoládu alebo pridať lentilky alebo čokoľvek:))
  6. A tu su obe:)...hotové:)
  7. Tak dúfam že vám bude chutiť:) nám teda chutí!:))
  8. Tu je čokoládová:)...ozdobila som ju s cukríkmi:)
  9. A tu je čokoládová s brownies:) Recept na brownies :http://varecha.pravda.sk/recepty/brownies-fotorecept/40021-recept.html
  10. Poznámka:Zmrzlinový úspech závisi od kvalitných surovín. Ja používam kvalitnú lindt horku čokoládu. Základom je mlieko a smotana.Vyšší obsah tuku a vhodné množstvo cukru znamenajú hladkú zmrzlinu.Ak ma zmrzlinová masa tuku priveľa bude taka hrudkovita.Presladená zasa vôbec nezmrzne.
  11. a v takýchto pol litrových kelímkoch som ju papala v irsku:)......ach chýba mi:(:D