« Naspäť na tento recept

Čokoládová tortička s „lesnou“ omáčkou verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme pokrájané maslo a počkáme, kým sa suroviny spoja. Následne odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hladka. Celú zmes spojíme, preložíme do hlbšieho plechu a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 30 minút.

Ovocná omáčka: K ovocnej zmesi pridáme cukor, víno, bazový sirup a soľ a všetko spolu prevaríme - na malom ohni necháme bublať 15 minút. Potom zmes prepasírujeme cez jemné sitko.

Z upečenej čokoládovej hmoty povykrajujeme okrúhle tortičky, ktoré podávame s ovocnou omáčkou. Dozdobíme ovocím.

Suroviny




6
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist