Čokoládová torta s polomáčanými piškótami (fotorecept)

Autor receptu: malinka711

Túto tortičku som robila minulý piatok pre mamku k meninám, volá sa Marta a zbožňuje čokoládu ..... tak som jej chcela spraviť radosť takouto ľahkou nepečenou tortičkou ......

Postup

  1. V 750 ml mlieka rozpustíme čokoládu s vanilkovým cukrom na miernom plameni za stáleho miešania.
  2. Zvyšok mlieka (250 ml) zmiešame so žĺtkami, cukrom a pudingovými práškami.
  3. Čokoládové mlieko necháme zovrieť a za stáleho miešania doň vlejeme zvyšné mlieko. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť ( ja si puding vždy prikryjem potravinárskou fóliou aby sa na ňom nevytvorila ,,kožtička").
  4. Tortovú formu vystelieme potravinárskou fóliou a striedavo do nej vrstvíme piškóty pokvapkané rumom s mierne vychladnutým pudingom. Poslednú vrstvu tvoria piškóty a niekoľko piškót si odložíme na ozdobu.
  5. Tortu prikryjeme fóliou a necháme v chladničke odležať 1-2 dni. ( Je to skutočne ťažké mať v chladničke čoko bombu a nedotknúť sa jej. :D) Medzitým si odložené piškóty do polovice namáčame v čokoládovej poleve a necháme stuhnúť. Polovicu šľahačky vyšľaháme s lyžicou cukru a v druhej polovici rozpustíme čokoládu a necháme vychladnúť, potom tiež vyšľaháme.
  6. Odležanú tortu preložíme na podnos a ozdobíme bielou aj parížskou šľahačkou, polomáčanými piškótami a strúhanou čokoládou. Necháme odležať v chladničke ešte takú polhodinku a podávame ...