Čokoládová torta s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: zlatulik3

Už zase sa blížia narodeniny mojej dcérenky,akú tortu objednať? Lenže celá rodina sa vždy zhodne na tom,že načo objednávať,veď maminka niečo vymysli a upečie..Takže už cele noci nespávam,len aby som vymyslela nejaký špeciálny krém,aby to všetkým chutilo..čokoládou nič nepokazím..a vždy som chcela vyskúšať mascarpone..a výsledok?? aj ked som neni cukrárka a neviem krásne ozdobovať,myslím,že všetkým veľmi chutila..keďže nič z nej nezostalo..

12
porcií
35 minút
na 150 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus ako prve....Bielka s kryš cukrom a vanilkami vyšľaháme do tuhej peny žĺtka osobitne vymiešame s práškovým cukrom do penista, pridáme horúcu vodu a za stáleko miešania mixérom pridáme polovicu múky s práškom do pečiva. potom už len varechou na striedačku vmiešame bielka a zvyšnú múku.Pečieme vo vyhriatej rure na 150 C asi 35 m..treba kontrolovat..a v tortovej forme s priemerom 26 cm...a pokračujeme kremom..
  2. Krém 1 :Dáme variť 200ml mlieka s vanilkovým cukrom. V zvyšnom mlieku rozmiešame puding a 2 žĺtky,vlejeme do horúceho mlieka a miešame až vznikne hustý krém. Potom pridáme posekanú čokoládu a znovu miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.Vyšlahame si šlahačku a pridame k čokoladovej mase..nechame este na hodinku vychladnuť....
  3. Korpus rozrežeme na 2 krat...takže mame 3 pláty, natrieme višnovým džemom a na to čokoladovy krém,položime na to druhý plát a zopakujem..džem a krem.. Uzavrieme to 3tim platom.Zostalo mi s čokoládového krému tak som ním potrela celu tortu..:-) Na vrch som vyšlahala šlahačku a pridala k tomu mascarpone,vanilkovy cukor a práškový cukor podľa potreby.. Keby bolo velmi riedke tak treba dať stužovač..
  4. A už som len ľubovolne ozdobovala..
  5. A takto vyzeral v reze