Čokoládová torta pre čokoholikov (fotorecept)

Autor receptu: edlis

Keď milujeme čokoládu a chceme uspokojiť svoje chuťové kanáliky, raz za čas môžeme zhrešiť.....

16
porcií
300 minút
príprava
2x50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si korpus. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme žĺtky a prešľaháme.
  2. Pridáme vychladnutú tekutú čokoládu...
  3. vymiešame a potom pridáme aj múku s PDP.
  4. Tuhý sneh z bielkov pomaly vmiešame do cesta.....
  5. .... máme krásne nadýchané cesto.
  6. Surové cesto vlejeme do vystlanej tortovej formy (v priemere 24 cm). Pečieme v horúcej rúre pre teplote 170 stupňov cca 50 minút. Tak isto spravíme aj druhý korpus.
  7. Krém: Nad parou roztopíme čokoládu. Vymiešame celé vajcia s cukrom do penista v takej miske, ktorú potom vieme položiť nad hrniec s vriacou vodou.
  8. Miešame krém, až kým nebude hustý a uvarený (cca 25 minút).
  9. Pridáme tekutú čokoládu a stále miešame nad parou.
  10. Keď krém je hotový, odstavíme a necháme vychladnúť.
  11. Maslo vymiešame do penista a postupne pridávame vychladnutý uvarený krém. Dochutíme rumovou esenciou (resp. rumom :-)).
  12. Šľaháme, kým nedostaneme takýto vynikajúci krém....
  13. Upečené a vychladnuté korpusy prerežeme na 4 rovnaké kolesá. 1, 2, 3 korpus potrieme džemom a natrieme čokoládový krém. Skladáme.....položíme 4 korpus. Celú tortu aj boky natrieme krémom. Spravíme polevu: v malom hrnci zohrejeme smotanu sladkú a pridáme čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme trošku vychladnúť a nanesieme na tortu. Na záver zdobíme.
  14. ... v reze ...