Čokoládová torta pre čokoholikov (fotorecept)
Autor receptu: edlis
Keď milujeme čokoládu a chceme uspokojiť svoje chuťové
kanáliky, raz za čas môžeme
zhrešiť.....
16 porcií |
300 minút príprava |
2x50 minút na 170 °C |
Postup
- Spravíme si korpus. Čokoládu roztopíme nad parou a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme žĺtky a prešľaháme.
- Pridáme vychladnutú tekutú čokoládu...
- vymiešame a potom pridáme aj múku s PDP.
- Tuhý sneh z bielkov pomaly vmiešame do cesta.....
- .... máme krásne nadýchané cesto.
- Surové cesto vlejeme do vystlanej tortovej formy (v priemere 24 cm). Pečieme v horúcej rúre pre teplote 170 stupňov cca 50 minút. Tak isto spravíme aj druhý korpus.
- Krém: Nad parou roztopíme čokoládu. Vymiešame celé vajcia s cukrom do penista v takej miske, ktorú potom vieme položiť nad hrniec s vriacou vodou.
- Miešame krém, až kým nebude hustý a uvarený (cca 25 minút).
- Pridáme tekutú čokoládu a stále miešame nad parou.
- Keď krém je hotový, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame do penista a postupne pridávame vychladnutý uvarený krém. Dochutíme rumovou esenciou (resp. rumom :-)).
- Šľaháme, kým nedostaneme takýto vynikajúci krém....
- Upečené a vychladnuté korpusy prerežeme na 4 rovnaké kolesá. 1, 2, 3 korpus potrieme džemom a natrieme čokoládový krém. Skladáme.....položíme 4 korpus. Celú tortu aj boky natrieme krémom. Spravíme polevu: v malom hrnci zohrejeme smotanu sladkú a pridáme čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme trošku vychladnúť a nanesieme na tortu. Na záver zdobíme.
- ... v reze ...