Čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Príprava torty je veľmi jednoduchá.
Postup
- Ahojte.
Skoro každý má svoj osvedčený a zaužívaný postup na prípravu tortového korpusu. Ja ho mám tiež a tak som ho ani nefotil. Podotknem iba toľko, že som do surového cesta primiešal 6 PL hrozienok. Cesto som piekol na 160 °C 55 min. Použil som horný a spodný ohrev el.rúry. Tentokrát som cesto a plnku pripravil už predošlý večer. Tortový korpus prerežeme priečne na 4 časti.
- Prízemie torty natrieme čoko krémom. ( Prvý plát korpusu)
- Na čoko plnku dáme druhý plát cesta.
- Druhý plát cesta natrieme teplým malinovým džemom.
- Plát s džemom zakryjeme tretím kusom cesta.
- Na tretí plát cesta nanesieme čoko plnku.
- Na čoko plnku pôjde štvrtý kus cesta.
- Ďalej, celú tortu natrieme krémom.
- A teraz si spravíme puding.
Z uvedených surovín uvaríme puding. Puding zakryjeme mikroténovým sáčkom, aby sa nám na pudingu nevytvorila kôra. Necháme ho schladiť na izbovú teplotu.
- Vychladnutý puding trochu prešľaháme. Zbytočne ho nezohrievame.
- Zmäknuté maslo najprv prešľaháme s práškovým cukrom a potom k nemu postupne prilejeme rozpustenù čokoládu. Použil som 78 % čokoládu.
- K maslovo-čokoládovej zmesi pridáme ďalej puding. Pridávame ho postupne a nie naraz!
- Tu máte možnosť vidieť už hotovú maslovo-čokoládovú plnku.
- Rez z torty.