Čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Príprava torty je veľmi jednoduchá.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte. Skoro každý má svoj osvedčený a zaužívaný postup na prípravu tortového korpusu. Ja ho mám tiež a tak som ho ani nefotil. Podotknem iba toľko, že som do surového cesta primiešal 6 PL hrozienok. Cesto som piekol na 160 °C 55 min. Použil som horný a spodný ohrev el.rúry. Tentokrát som cesto a plnku pripravil už predošlý večer. Tortový korpus prerežeme priečne na 4 časti.
  2. Prízemie torty natrieme čoko krémom. ( Prvý plát korpusu)
  3. Na čoko plnku dáme druhý plát cesta.
  4. Druhý plát cesta natrieme teplým malinovým džemom.
  5. Plát s džemom zakryjeme tretím kusom cesta.
  6. Na tretí plát cesta nanesieme čoko plnku.
  7. Na čoko plnku pôjde štvrtý kus cesta.
  8. Ďalej, celú tortu natrieme krémom.
  9. A teraz si spravíme puding. Z uvedených surovín uvaríme puding. Puding zakryjeme mikroténovým sáčkom, aby sa nám na pudingu nevytvorila kôra. Necháme ho schladiť na izbovú teplotu.
  10. Vychladnutý puding trochu prešľaháme. Zbytočne ho nezohrievame.
  11. Zmäknuté maslo najprv prešľaháme s práškovým cukrom a potom k nemu postupne prilejeme rozpustenù čokoládu. Použil som 78 % čokoládu.
  12. K maslovo-čokoládovej zmesi pridáme ďalej puding. Pridávame ho postupne a nie naraz!
  13. Tu máte možnosť vidieť už hotovú maslovo-čokoládovú plnku.
  14. Rez z torty.