Čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Je to veľmi chutná a veľká torta ,,,teda už nie je :-))

Postup

  1. Nezabudneme že suroviny sú písané na jednu dávku cesta a jednu dávku krému ale pečieme a varíme dve dávky . Cesto : Vajcia vyšľahaj s cukrom potom pridaj olej a mlieko vareškou premiešaj . Pridaj múku v ktorej je zamiešaný prášok na pečenie , vanilkový cukor . Nakoniec kakao . Dobre premiešaj . Vylej na plech na ktorom je papier na pečenie a daj piecť do pred hriatej rúry na 180 C . Pečieme dve cestá .
  2. PLNKA : Vajcia vyšľahaj s cukrom a vanilkovým cukrom . Až potom daj nad paru a šľahaj šľahačom . Je to varená plnka nad parou je trvácnejšia a nemá sklon sa seknúť keď sa zmieša s maslom . Až vtedy je plnka uvarená keď sa nám priliepa na kraj hrnca . A po vareške ostáva cestička .
  3. Necháme vychladnúť . Maslo vymiešame mixérom postupne pridávame kakao .
  4. Cesto pokropíme Rumom . A natrieme plnkou . Na to položíme druhé cesto a natrieme na vrch aj po bokoch plnku . Dáme stuhnúť do chladničky .
  5. Urobíme si ozdobu Bart Simpson , obľúbenec môjho syna . Najskôr so si nakreslila na papier a potom vyrezala z rozvaľkanej hmoty . Potom som ho zmaľovala :-))
  6. Tortu polejeme čokoládovou polevou . Ceru a čokoládu spustíme vo vodnom kúpeli . Ozdobíme ,,, dáme do chladničky stuhnúť . A oslava môže začať .
  7. Ozdobíme ,,, dáme do chladničky stuhnúť . A oslava môže začať . Dobrú chuť !