Čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Túto tortu som robila mamičke na narodky.... Tak veľmi jej chutila, že zjedla takmer celú sama :D Je dosť prečokoládovená :D ide tam takmer pol kila čokolády...
6 porcií |
50 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Čokoládu nasekáme a v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme.
- Maslo vyšľaháme na krém, za stáleho miešania primiešame čokoládu.
- Zapracujeme 100 g cukru a postupne pridáme aj žĺtky. Nakoniec prisypeme múku s mandľami alebo orechmi a premiešame.
- Bielky vyšľaháme dotuha a postupne k nim preosejeme cukor. Sneh zapracujeme do čokoládového cesta.
- Rúru vyhrejeme na 220 ° C. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom, vlejeme cesto a pečieme asi 45 minút, pričom po 10 minútach znížime teplotu na 170 °C. Korpus vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom ho vyberieme z formy.
- Na krém nakrájame a rozpustíme čokoládu. Smotanu vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. Bielky si odvážime a vyšľaháme na sneh.
- Pridáme tekutú čokoládu a opatrne zapracujeme vychladenú smotanu. Krém vložíme do chladničky.
- Maslové keksy rozmrvíme, premiešame s tekutým maslom a zmes spracujeme. Keksíkové cesto natlačíme do tortovej formy, navrch pridáme polovicu čokoládového krému...
- ..potom vychladený korpus a opäť čokoládový krém. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín.
- Pripravíme si čokoládovú polevu, potom ju necháme vychladnúť na izbovú teplotu, polejeme ňou tortu a ľubovoľne ozdobíme. Dobrú chuť !
- Bohužiaľ výzdoba nič moc, čo dom dal :D ani papier pod tortu som nemala..brr :( ... NO ale chcem len povedať, že táto torta mi chutila preto, lebo je strašne ľahká, krém je bombový, cesto takmer bez múky, také ľahulinké...proste mňam .. zatiaľ asi naj čokoládová torta. A hlavne že mamka bola spokojná :D Vyskúšajte :)