Čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Túto tortu som robila mamičke na narodky.... Tak veľmi jej chutila, že zjedla takmer celú sama :D Je dosť prečokoládovená :D ide tam takmer pol kila čokolády...

6
porcií
50 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu nasekáme a v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme.
  2. Maslo vyšľaháme na krém, za stáleho miešania primiešame čokoládu.
  3. Zapracujeme 100 g cukru a postupne pridáme aj žĺtky. Nakoniec prisypeme múku s mandľami alebo orechmi a premiešame.
  4. Bielky vyšľaháme dotuha a postupne k nim preosejeme cukor. Sneh zapracujeme do čokoládového cesta.
  5. Rúru vyhrejeme na 220 ° C. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymastíme maslom, vlejeme cesto a pečieme asi 45 minút, pričom po 10 minútach znížime teplotu na 170 °C. Korpus vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom ho vyberieme z formy.
  6. Na krém nakrájame a rozpustíme čokoládu. Smotanu vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. Bielky si odvážime a vyšľaháme na sneh.
  7. Pridáme tekutú čokoládu a opatrne zapracujeme vychladenú smotanu. Krém vložíme do chladničky.
  8. Maslové keksy rozmrvíme, premiešame s tekutým maslom a zmes spracujeme. Keksíkové cesto natlačíme do tortovej formy, navrch pridáme polovicu čokoládového krému...
  9. ..potom vychladený korpus a opäť čokoládový krém. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín.
  10. Pripravíme si čokoládovú polevu, potom ju necháme vychladnúť na izbovú teplotu, polejeme ňou tortu a ľubovoľne ozdobíme. Dobrú chuť !
  11. Bohužiaľ výzdoba nič moc, čo dom dal :D ani papier pod tortu som nemala..brr :( ... NO ale chcem len povedať, že táto torta mi chutila preto, lebo je strašne ľahká, krém je bombový, cesto takmer bez múky, také ľahulinké...proste mňam .. zatiaľ asi naj čokoládová torta. A hlavne že mamka bola spokojná :D Vyskúšajte :)