Čokoládová roláda

Čokoládová roláda bez múky s nektárinkami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov čokolády, ale aj pre tých, ktorí majú radi roládu s ovocím. Poteší svojou sviežou chuťou.

20
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky, cukor a štipku soli vyšľaháme do tuha.
  2. Postupne pridáme po jednom žĺtku a zašľaháme. Kakao preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a varechou zľahka vmiešame do vaječnej peny.
  3. Plech 41x31 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a cesto pečieme 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  4. Plnka: Žĺtky na plnku vyšľaháme do penista. Uvaríme vodu s cukrom (cukrový rozvar), ktorý ešte za horúca tenkým prúdom za stáleho miešania pridáme do žĺtkovej peny. Šľaháme pokiaľ nevychladne. Do vychladenej žĺtkovej hmoty po častiach vmiešame zmäknuté maslo a rozpustenú čokoládu.
  5. Krém dobre prešľaháme.
  6. Vychladnutý korpus pred naplnením upravíme - z vrchu korpusu stiahneme šupku, ale papier na pečenie neodstraňujeme.
  7. Na pripravený korpus nanesieme plnku, nie úplne k okrajom, aby plnka pri rolovaní nevytiekla. Nektárinky umyjeme, osušíme pokrájame na menšie kúsky a rozložíme na plnku. Zrolujeme do rolády odstránime papier na pečenie.
  8. Smotanu na šľahanie ohrejeme do horúca, pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom ňou polejeme celú roládu. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.