Čokoládová roláda
	        Čokoládová roláda bez múky s nektárinkami (fotorecept)
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Pre milovníkov čokolády, ale aj pre tých, ktorí majú radi roládu s ovocím. Poteší svojou sviežou chuťou. 
| 		  
				  	  
				  	20 porcií  | 
				  	  
				  	50 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút  na 190 °C  | 
Postup
- Cesto: Bielky, cukor a štipku soli vyšľaháme do tuha.
 - Postupne pridáme po jednom žĺtku a zašľaháme. Kakao preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva a varechou zľahka vmiešame do vaječnej peny. 
 - Plech 41x31 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a cesto pečieme 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
 - Plnka: Žĺtky  na plnku vyšľaháme do penista. Uvaríme vodu s cukrom (cukrový rozvar), ktorý ešte za horúca tenkým prúdom za stáleho miešania pridáme do žĺtkovej peny. Šľaháme pokiaľ nevychladne. Do vychladenej žĺtkovej hmoty po častiach vmiešame zmäknuté maslo a rozpustenú čokoládu. 
 - Krém dobre prešľaháme. 
 - Vychladnutý korpus pred naplnením upravíme - z vrchu korpusu stiahneme šupku, ale papier na pečenie neodstraňujeme. 
 - Na pripravený korpus nanesieme plnku, nie úplne k okrajom, aby plnka pri rolovaní nevytiekla. Nektárinky umyjeme, osušíme pokrájame na menšie kúsky a rozložíme na plnku. Zrolujeme do rolády  odstránime papier na pečenie. 
 - Smotanu na šľahanie ohrejeme do horúca, pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom ňou polejeme celú roládu. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame horúcim nožom. Dobrú chuť.