Čokoládova poleva Ganache

Autor receptu: honestka

Tato Čokoládova poleva je vhodna na vsetky typy kolacikov, zakuskov a pri zdobeni torty. Uverejnila som ju v diskusii, ale na poziadanie ju pridavam aj do receptov kvoli lahsiemu pohladaniu.

Suroviny

Postup

  1. šalka= 250 ml Slahacku tesne pred bodom varenia vypneme a pridame do nej vsetky suroviny. Dobre vymiesame na hladku hmotu, nechame chvilu postat, ale teplu vylejeme na pripraveny kolac /tortu/. Lejeme na jedno miesto priamo do prostriedku- pekne sa roztecie do stran. Tato poleva nezakryje ziadne nedostatky hrbolcov a preto kolacik musi byt pekne vyhladeny pred jej pouzitim. == Toto mnostvo vyjde na velkost jednej torty /babovky/ 9 inch (23 cm). Po zaschnuti ostane krasne hladka, leskla a nie je potrebne pridavat ziadny OLEJ. Jej Kvalita zavisi aj od pouzitia cokolady. Ja najradsej robim z tmavej horkej s vysokym % coco. Inu malokedy pouzivam, lebo niekedy len pridavanim tukov do cokolady mi vznikla neziaduca hmota. Je to asi aj tym, ze ak doma nemam svoju cerstvu bravcovu mast a pouzivam tunajsie rastlinne tuky z obchodu- tieto su zrejme celkom ineho zlozenia ako sme mali doma. Ani s malsom mi to vzdy nevyslo a tiez tuhli uz pri natierani. TIP: ked pouzivas tuto, alebo inu polevu /ako FOndanovu/ = VZDY si tortu vopred daj VYCHLADIT !
  2. == Vela ludi sa stazuje, ze po ulozni torty do chladnicky sa strati LESK. Stane sa to tym, ze torta sa poleje bez toho, aby sa dala vopred na cas do CHLADNICKY; Jej vychladnutie je velmi dolezite pre tento ukaz. To iste plati aj pri FONDANOVEJ poleve, ktora sa VARI tradicnym sposobom.
  3. V nasich diskusiach Varechy su rozne INE recepty na osvedcene a dobre cokoladove polevy; Staci si ich vyhladat a rozhodnut sa pre tu co Vam bude najlepsie vyhovovat. Jednou z tychto diskusii bola aj tu: http://varecha.pravda.sk/diskusie/poleva-na-babovku/1467-forum.html
  4. Pripajam video pripravy GANACHE polevy z YT: http://www.youtube.com/watch?v=m3uH686LULY&feature=related