Čokoládová narodeninová torta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Podľa želania.

40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najsamprv si pripravím múku s kypriacim práškom na svetlý korpus.
  2. Na tmavý pridám kakao a zamiešam
  3. Bielky oddelím od žltka ,
  4. a vyšľahám.Do vyšľahaného bielka pridám cukor,
  5. do vyšľahaného snehu pridám žltky a zašľahám na najnižšom stupni.Potom pridám múku sv ktorej zamiešam kypriaci prášok a zľahka premiešam.
  6. Piškotové cesto vysypem do tortovej formy,vymastenej a múkou vysypanej. Jedna rada:ked formu si vymastite,tak múkou vysypujte až tesne pred tým ako idete dať cesto do formy.Ono počas pečenia pekne rastie vo forme,boky sa neprilepia a stred je pekný nevypučí a pri vyklapaní tiež pekne sa vyklopí.
  7. Plnku som si urobila podľa tohto rcp:http://varecha.pravda.sk/recepty/plnka-trepana-na-pare-fotorecept/18920-recept.htmll. Korpusy som rozkrojila a pod plnku som natrela marhuľovým lekvárom.Celú tortu potom natriem dookola krémom a nechám schladiť.
  8. Poťahovku si pripravím tak,že nad parou roztopím čokoládu a do roztopenej pridám cukriky.Použila som veľký balík s Lidlu.
  9. K cukríkom pridám maslo a miešaním roztopím aj cukriky .
  10. Ked je hmota rozpustená,tak postupne pridávam dobré preosiatý cukor.Miešam až kým sa cukor nespojí.
  11. Potom hmotu rukami dobré vyhnetiem.Hmotu na práškovom cukre rozvaľkám.Ja som to robila na čistom gumenom obruse./Zabudla som fotiľ./Lenže dávame pozoz,aby cukor nám meprišiel na vrchnú časť hmoty,ktorú budeme dávať na tortu.Hmotu rozvaľkáme na potrebnú veľkosť a spodnou,cukrovou časťou položíme na vychladenú tortu.Pomocou žehličky na marcipán vyhladím a spodný kraj orežem.
  12. Dalšia finta,ktorú používam pri tortách:Na ozdobný papier dám igelit,tento je s cukru,takže si ho rozstrihnem do kríža s položím na tácku.Ked ozbobím a to aj ked zdobím maslom,tak sa mi nezašpiní.Potom,ked už mám všetko hotové,tak už iba igelit vyťiahnem a je.
  13. Na ozdobu som použila takuto silikonovú formu.Ozdobky prilepím lepidlom,alebo bielkom.
  14. Hotovo.Môže sa ísť gratulovať.