Čokoládová bomba

Autor receptu: raul

Tento recept som vyskúšal po odporúčaní a musím potvrdiť, že je to niečo neskutočné. Kto má rád veľa čokolády a orieškov, príde si na svoje.

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. pripravíme si všetky suroviny.
  2. 4 tabuľky čokolády na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli s 200g masla; lieskové oriešky pomelieme (ja mlynček nemám a tak som ich len nožom podrvil, mám rád keď ich v koláči cítim pod zubami), formu na pečenie vymastíme a vysypeme strúhankou.
  3. Zatiaľ čo sa čokoláda roztápa, vyšľaháme 6 vajec s kryštálovým a vanilkovým cukrom, kypriacim práškom a strúhankou.
  4. Roztopenú čokoládu vymiešame s vyšľahanou zmesou
  5. Primiešame nasekané oriešky a celé to vylejeme do formy na pečenie. 40 minút na 180 ºC by malo stačiť.
  6. Výsledok ma prekvapil. Bál som sa, aby to nebolo suché, ale vo vnútri je to príjemne "mazľavo-vlhké" a spojenie čokolády s orieškami je jednoducho geniálna. Podávať to môžeme so šľahačkou, lesným ovocím alebo len tak.