Čokoládová bomba
Autor receptu: raul
Tento recept som vyskúšal po odporúčaní a musím potvrdiť, že je to niečo neskutočné. Kto má rád veľa čokolády a orieškov, príde si na svoje.
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- pripravíme si všetky suroviny.
- 4 tabuľky čokolády na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli s 200g masla; lieskové oriešky pomelieme (ja mlynček nemám a tak som ich len nožom podrvil, mám rád keď ich v koláči cítim pod zubami), formu na pečenie vymastíme a vysypeme strúhankou.
- Zatiaľ čo sa čokoláda roztápa, vyšľaháme 6 vajec s kryštálovým a vanilkovým cukrom, kypriacim práškom a strúhankou.
- Roztopenú čokoládu vymiešame s vyšľahanou zmesou
- Primiešame nasekané oriešky a celé to vylejeme do formy na pečenie. 40 minút na 180 ºC by malo stačiť.
- Výsledok ma prekvapil. Bál som sa, aby to nebolo suché, ale vo vnútri je to príjemne "mazľavo-vlhké" a spojenie čokolády s orieškami je jednoducho geniálna. Podávať to môžeme so šľahačkou, lesným ovocím alebo len tak.