Čokoládky so sušeným ovocím (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Sladkosti z našej vegánskej svadby XI. - seriál pokračuje :-).

Postup

  1. Pripravíme si sušené ovocie – väčšie (figy/datle/marhule/broskyne/hrušky a pod.) pokrájame na polovice a menšie (brusnice/hrozienka a pod.) necháme vcelku. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s tukom.
  2. Do cukrárenského košíčka dáme napr. polovicu sušenej broskyne alebo niekoľko hrozienok, pridáme čokoládu tak, aby bola ovocie obalené, ale nie potopené, ozdobíme niekoľkými mandľovými lupienkami alebo sekanými orechami. Necháme v chlade stuhnúť.
  3. Ospravedlňujem sa za foto, zase ostali len tie "uhladené, utopené a menej strapaté čokoládky" :-))).