Čokoláda v župane (fotorecept)

Autor receptu: pekajka

Upozornenie! Ak patríte medzi nedočkavcov, tento recept pre vás nie je ten pravý, lebo počas jeho prípravy zmizne všetko, čo si pripravíte. Hlavne kokosová plnka! Recept som našla na jednej internetovej stránke, ale zopár veci som na ňom inštinktívne pomenila. Nech sa páči, recept :)

15
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, droždia, 1 ČL cukru a 1 PL múky si pripravíme kvások. Kým nám kvások začne pracovať, pripravíme si cesto zo surovín na cesto. Pridáme k nemu kvások a premiesime. Cesto posypeme múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnút 20 minút.
  2. Po 20 minútach preložíme cesto do misky, ktorú sme vymazali olejom. Pekne to zabalíme nejakou fóliou alebo utierkou a na 4 hodiny (alebo cez noc, ak máte čas) necháme v chladničke.
  3. Po uplynutí tohto času vyložíme cesto na 40 minút, aby sa zohrialo na izbovú teplotu. Ale nudiť sa zatiaľ nebudeme, poďme si pripraviť plnku. A teraz prídu tie vône :) Pripravíme si vodný kúpeľ. Zo surovín na plnku si do hrnca dáme mlieko, maslo a cukor a vanilku. Pomaly zohrievame, ale nevaríme. Iba kým sa nám nerozpustí cukor. Potom dáme dole z variča a pomaly, za stáleho miešania, pridáme kokos a kakao. No mňam, dobrota je na svete.
  4. Necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na tenký plát.
  5. Do stredu naložíme plnku.
  6. A na plnku dve čokoládky. Nožom si po krajoch rozrežeme cesto na takéto pásiky, ako vidíte nižšie. Vrchný a spodný diel zložíme ako prvý a ostatné skladáme ako ŽUPAN.
  7. Pekne poskladané prikryjeme a necháme polhodinku zakryté odpočívať. Už naposledy :)
  8. Potrieme žĺtkami, do ktorých sme pridali trochu vody.
  9. Máme to naložené na plechu, ktorý sme potreli olejom. Pečieme asi 30 minút na 180°C. Nie je to presne 30 minút. To spoznáte, keď bude cesto už dozlata. Poďme jesť, ahojte a dobrú chuť! :)