Bezlepkový čokoládový koláč
Čokoholik koláčik bezlepkový (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Vynikajúci čokoládový koláčik, prídu si na svoje všetci čokololici a hlavne bezlepkáči. Dá
sa urobiť aj verzia klasika použitím hladkej múky.
16 porcií |
80 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na koláčik.
- Maslo a čokoládu roztopíme na hladko.
- Oddelíme žĺtky a vymixujeme ich s práškovým a vanilkovým cukrom, bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny. Do žĺtkovej peny prilejeme rozpustenú čokoládu a vymixujeme.
- Pridáme múku zmiešanú s kakaom a orechami (pri klasike do hladkej múky pridáme aj 1/2 kypriaceho prášku).
- Jemne pridáme sneh a zapracujeme.
- Cesto vylejeme na maslom vytretý a orechami posypaný plech (30x22 cm).
- Pečieme na 180 °C asi 40 minút, ja som piekla na multifunkčnom ohreve.
- Upečený koláčik preklopíme na tácku a nakrájame, v mojom prípade na trojuholníky.
- výborný ku kávičke ... dobrú chuť
- Môžeme prizdobiť plnkou alebo šľahačkou