Bezlepkový čokoládový koláč

Čokoholik koláčik bezlepkový (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Vynikajúci čokoládový koláčik, prídu si na svoje všetci čokololici a hlavne bezlepkáči. Dá sa urobiť aj verzia klasika použitím hladkej múky.

16
porcií
80 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na koláčik.
  2. Maslo a čokoládu roztopíme na hladko.
  3. Oddelíme žĺtky a vymixujeme ich s práškovým a vanilkovým cukrom, bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny. Do žĺtkovej peny prilejeme rozpustenú čokoládu a vymixujeme.
  4. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a orechami (pri klasike do hladkej múky pridáme aj 1/2 kypriaceho prášku).
  5. Jemne pridáme sneh a zapracujeme.
  6. Cesto vylejeme na maslom vytretý a orechami posypaný plech (30x22 cm).
  7. Pečieme na 180 °C asi 40 minút, ja som piekla na multifunkčnom ohreve.
  8. Upečený koláčik preklopíme na tácku a nakrájame, v mojom prípade na trojuholníky.
  9. výborný ku kávičke ... dobrú chuť
  10. Môžeme prizdobiť plnkou alebo šľahačkou