Kysnuté koláče

Čoko-škoricové minizáviny s tahini pastou a anízom (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Neuveriteľne chutné a aromatické koláče s krémovou plnkou.* Cesto je krásne mäkké, ľahučké a plnka šťavnatá a takej akoby čokokrémovej chuti. Tieto koláče sú jednoducho fantastické!

20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z udaných prísad si vypracujeme jemné, mäkké, hladké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Posypeme ho múkou a ešte krátko vymiesime do bochníka. Cesto zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Na plnku si zmiešame oba cukre, kakao aj škoricu. Tahini pastu necháme zvlášť, lebo tú budeme natierať rovno na cesto. Budeme jej potrebovať cca 250ml.
  3. Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme ich na veľký obdĺžnik. Natrieme najprv tahini pastou a potom celé cesto posypeme bohato plnkou. Napokon cesto skrútime do závinu. Závin pokrájame na kusy hrúbky na 3-4 prsty a poukladáme na plech s papierom. Zakryjeme utierkou a necháme 25 minút podkysnúť.
  4. Po podkysnutí natrieme koláče žĺtkom, ktoré sme zmiešali s pár kvapkami vody. Koláče pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C 20 minút. Po upečení ich ihneď natrieme kúskom masla.
  5. Koláče sú úžasné, cesto mäkučké a ľahučké. Kombinácia chutí, ktorá sa tu spája, je jednoducho úžasná a fantasticky chutná! Vrelo odporúčam vyskúšať. Prajem dobrú chuť !
  6. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube