Čoko-cupcake alebo mrkvička v záhradke

Autor receptu: prcek552

Keďže milujem sladké a hlavne americkú sladkú kuchyňu, na cupcakes nedám dopustiť a keď je tá jar, prečo to neskombinovať :)

Postup

  1. Táákže začneme klasicky tým, že si vyhrejeme rúru na 180 stupňou. Recept na cupcake je úplne jednoduchý a teda vymiešame všetky suché suroviny v jednej miske. V druhej miske si zmiešame mokré suroviny a poriadne premiešame. Prilejeme mokré suroviny k sypkým a cesto mame hotové. Ak sa nám zda cesto príliš huste prilejeme ešte trochu acidka Nachystáme si košíčky do formy na muffiny a plnime zhruba do 3/4 košíčkou. Pečieme 30 minút.
  2. Pripravíme si krémik. A to tak že uvaríme puding z mlieka a pudingového prášku a cukru podľa chuti. Necháme vychladnúť. neviem či to poznáte ale aby sa mi neurobila šupka ja hneď po uvareni prilepím na puding potravinársku foliu a ta mi krásne zabráni vytvoreniu šupky. Keď nám puding vychladne dáme si vo vodnom kúpeli roztopiť čokoládu. Keď je čokina roztopená je čas začať šlahať krém a to puding s herou izbovej teploty. Akonáhle je krém dostatočne vyšlahaný pridáme čokinku a zašlaháme do krému. Tadaa užasný krem je hotový a hor sa zdobit cupcaky. Tie zdobime buď cukrarskym vreckom alebo len lyžickou dame trošku krému a rozotrieme nožom. Nemusíte sa báť ak to nie je moc esteticke budú sa ešťe namáčať do posýpky ciže tá to ukryje :D
  3. Posypku ala našu hlinu si urobime tak že v mixéri rozmixujeme oreo keksiky a do nich namáčame cupcaky. Ale kludne môžete koláčiky aj posypať a hlinu trošku pritľapnúť ;)
  4. Nakoniec sa vrhneme na jahody! Tie si umyjeme a poriadne utrieme do utierky pretože voda a čokoška sa NEKAMARÁTIA! Potom si vo vodnom kúpely roztopíme bielu čokoládu do ktorej dáme farbivo a namáčame jahôdky. Tie pekne dáme stuhnúť na minútku do mrazáku a stuhnuté zapichneme do koláčika :)A máme hotovo!