Čo Vianoce dali...

Autor receptu: mirian

U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného..., ak aj nie tento recept je rýchly a chutný :-)

4-5
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si ryžu do polomäkka. Nakrájame všetky druhy mäska na kocky. Vyberieme si kapustu zo suda (alebo pripravíme kúpenú zo sáčku) na tanier. Nakrájame si cibuľu na drobno. Vo vyššej nádobe si rozmixujeme 1 šálku mlieka s 1 kyslou smotanou, 2 vajcami a 3 strúčikmi cesnaku a troškou vegety.
  2. Na masti alebo oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita, pridáme všetky mäská na kúsky, chvíľu popražíme a posypeme koreninami podľa chuti (ml.červ.paprika, mletá rasca, korenie čierne mleté alebo grilovacie korenie, vegeta), odstavíme. Do väčšej misy dáme uvarenú ryžu, opražené mäsko s cibuľou, kyslú kapustu, zalejeme pripraveným nálevom zo smotany, mlieka a vajec.Všetko spolu dôkladne premiešame.
  3. Vymastíme si hlbší pekáč olejom (masťou), vysypeme strúhankou a dáme pripravenú zmes až po vrch. Zapekáme 20 min. pri 200, do červena. Na teplé dáme postrúhaný syr a necháme roztopiť. Syr sa môže dať aj na hotové teplé porcie na tanieri. Toto jedlo chutí teplé aj studené ako ryžový šalát :-)