Čiži - Piži

Autor receptu: brano24

Moje baby neznášali pečeň. Žiadnu. A to som ju mohol urobiť na hocaký spôsob. Až kým som si nespomenul na už neexistujúcu Topoľčianskú piváreň v Žiline a neurobil hydinovú pečeň na spôsob čiži piži, ktorú som si tam tak rád objednával. Avšak recept na čiži piži, ktorý som našiel na nete je úplne iný. Ja som to poznal takto. Ibaže JA som to ešte trochu upravil a pridal aj srdiečka. A už aj na pohľad je to chutnejšie.

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme a na kocky nakrájame 1/2 cibule. Na panvici si rozpustíme 1/2 dávky masti. Pridáme cibuľu a trochu rasce. Cibuľku opražíme do zlata. Pečeň pokrájame na rezance a pridáme k cibuľke a rasci. Prudko orestujeme. Zľahka okoreníme. Nesolíme !
  2. Na druhej panvici urobíme to isté. Do ,,zlatej" cibule a rasce pridáme a orestujeme šampiňóny. Pridáme na kolieska nakrájané srdiečka, osolíme, okoreníme a orestujeme.
  3. Takto hotové, orestované srdcia so šampiňónmi a pečeň zmiešame dohromady do jednej nádoby . Dosolíme.
  4. V nádobe, alebo mixéri si zmiešame vajce, mlieko a múku ako na omeletu.
  5. Uvaríme zemiaky, ktoré môžeme potom aj trocha opiecť.
  6. Zo zmesi pečene a srdiečok naberieme prirodzené množstvo a dáme na rozohriatu panvicu, tak aby nám ich vrstva pokryla celé dno panvice. Nie moc hrubú vrstvu ! Cca pol deci zmesi na omeletu si naberieme do naberačky a zalejeme vrstvu na panvici. S citom zapečieme.
  7. Na tanier dáme vrstvu varených, alebo opekaných zemiakov a takto zapečenou plackou zo zmesi pečienky, srdiečok, šampiónov a omelety prekryjeme. Podávame s uhorkou, cviklou, tatarkou, čiže s prílohou podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.