Citrónový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: alexola

veľmi jemný zákusok, výborný a jednoduchý na prípravu aj zapamätanie :)

10
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny a hlavne recept :)
  2. vyšľaháme 5 bielkov na tuhý sneh, postupne pridávame 5 lyžíc cukru a 5 lyžíc polohrubej múky
  3. pridáme lyžicu vody, na hrot noža kypriaceho prášku a zašľaháme aj 5 žĺtkov a kôru asi tak z polovičky citróna
  4. rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre (175°C, 15 minút)
  5. vychladnutú piškótu rozrežeme na 3 (?) časti, prípadne podľa vlastného uváženia a následne plníme pripraveným krémom
  6. Krém: nad parou vyšľaháme 2 (3) vajcia s 9 lyžicami kryštálového cukru do zhustnutia
  7. po vychladení vaječnej zmesi do nej pridáme šťavu z jedného citróna a spolu s maslom vyšľaháme na krém, ktorým plníme narezané korpusy poliate citrónovou šťavou
  8. dozdobíme podľa uváženia, stačí krém na zákusku esteticky uhladiť, posypať farebnými cukríkmi, potiahnuť fondánovou hmotou alebo poliať citrónovou polevou- všetky chutia vynikajúco :)