Citrónový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: alicedane

Tento recept na chutný a celkom pekný zákusok som našla na internete a rozhodla som sa ho trošku zlepšiť a podeliť sa s ním aj s ostatnými :)

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Pripravíme si 2 piškóty. Jedna bude s kakaom a druhá bez neho. Najskôr vyšľaháme 5 celých vajec s 5 lyžicami práškového cukru.
  3. Pridáme 5 lyžíc teplej vody a šľaháme ďalej. Ďalej pridáme 5 lyžíc polohrubej múky. Môžeme pridať aj trošku kypriaceho prášku. Zľahka zamiešame, vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 stupňov do vyhriatej rúry. Druhú piškótu pripravíme rovnako, len k múke pridáme 3 lyžice kakaa.
  4. Zo Zlatého klasu a mlieka si uvaríme puding. Hotový puding dáme vychladiť.
  5. V miske si vyšľaháme 250 g zmäknutého masla (odporúčam ho vopred vybrať z chladničky alebo dať pokrájané na niekoľko sekúnd do mikrovlnky), 250 g práškového cukru a šťavu z 2 citrónov.
  6. Do hmoty z masla, cukru a citrónovej šťavy postupne pridávame vychladnutý puding a šľaháme.
  7. Na piškótu bez kakaa natrieme asi polovicu plnky. Na ňu položíme kakaovú piškótu a zvyšok plnky rovnomerne rozotrieme po vrchu.
  8. Ja som zákusok ozdobila tak, že som po vrchu spravila vidličkou pásiky a do nich som lyžičkou lievala čokoládu rozpustenú v oleji. Odporúčam ju spraviť redšiu, bude sa lepšie roztekať.
  9. ...
  10. ...
  11. Hotový zákusok dáme vychladiť do chladničky a krájame až potom. Dobrú chuť! :) :)