Citrónový krém

Autor receptu: claire3105

Túto plnku som si veľmi obľúbila, keď mi ju sestra urobila do torty. Najlepšie ide dokopy s čokoládovým korpusom, ja používam vždy bábovkové cesto. Upozorňujem že krém je veľmi kyslý (podľa mňa je práve to na ňom také dobré).

30 min minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Začnem bábovkou. Do misy nasypeme múku a práčok do pečiva. Do mixéra postupne pridáme 4 žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor, olej a vodu. Všetko to spolu vymixujeme. Vylejeme do misy a poriadne premiešame s múkou a práškom do pečiva, aby nevznikli hrudky.Z bielok vyšľaháme sneh (ja pridávam aj štipku soli, potom sa sneh krajšie vyšľahá a chuť to nijako nepokazí). Nakoniec pridáme sneh a opäť poriadne premiešame. Pečieme vo forme na tortu pri 180°C približne 45 minút.
  2. Teraz ideme na krém: Z dvoch decilitrov citrónovej šťavy a jedného Zlatého klasu uvaríme citrónový puding. Ak nechcete aby bol krém príliš kyslý, môžete časť z citrónovej šťavy nahradiť vodou. Nezabudnite dodržať pomer 2 dcl tekutiny na jeden zlatý klas.
  3. Puding necháme za občasného miešania celkom vychladnúť a vyšľaháme s ním práškový cukor, kým sa úplne nerozpustí. V tej kyslej mase to ide pomerne rýchlo. Maslo necháme zmäknúť a po kúskoch ho zašľaháme do citrónovej masy. Krém je hotový, potom ho iba stačí natrieť medzi rozrezaný korpus. Mne toho krému ešte veľa ostalo, tak som ním natrela celú tortu zvrchu, poliala ju čokoládou a ešte dozdobila cukrárskym sáčkom, prípadne ešte dekoračnými cukrovinkami.
  4. Krém je hotový, potom ho iba stačí natrieť medzi rozrezaný korpus. Mne toho krému ešte veľa ostalo, tak som ním natrela celú tortu zvrchu, poliala ju čokoládou a ešte dozdobila cukrárskym sáčkom, prípadne ešte dekoračnými cukrovinkami.