Citrónovo-tvarohový krém (fotorecept)

Autor receptu: sovka62

Lámala som si hlavu, aký dezert podať po večeri, ktorej sa zúčastnia aj ľudia, ktorí sladké nemusia. Spomenula som si na tento recept, ktorý som pred časom našla na internete, ale nevyskúšala. Takže som riskovala, ale výsledok je dobrý. Veľmi príjemná chuť, skôr kyslá ako sladká, osviežujúca.

6
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy som nastrúhala kôru z jedného citróna. Pridala som maslo a cukor, položíla na hrniec s vriacou vodu. Hneď som pridala aj šťavu zo všetkých troch citrónov a vajcia. Šľahala som metličkou asi 10 minút, kým masa nezhustla. Potom som ju odstavila a nechala vychladnúť a kým chladla, ešte som ju zopár razy premiešala.
  2. Pôvodne som chcela použiť mäkký tvaroh, ale keď som tú 500 g vaničku vzala do ruky, obsah bol taký riedky, že sa mi pod prstami prehýnala. Vzala som teda hrudkovitý.
  3. Ako vidno, hrudky boli skôr hrudy, to by v kréme vadilo, tak som ho prebehla tyčovým mixérom (a dúfala, že sa neroztečie). Našťastie zostal pevný.
  4. Základná masa po vychladení pekne zhustla.
  5. Pridala som do nej tvaroh, riadne premiešala a ešte som ju nechala v chladničke asi hodinu. Potom som ju už len naložila do misiek, trochu prizdobila a uložila do chladu, kde si počká, kým príde na rad.