Citrónovo rozmarínové rezne s cícerovým šalátom
Autor receptu: marcelc
Prvý recept ktorý odštartoval moju chuť po varení a objavovaní nových receptov 3 roky
dozadu...
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame olej, rozmarín, pretlačený cesnak, citrónovu šťavu a kôru vo veľkej miske. Potrieme ňou bravčové steaky a ak máme čas dáme marinovať do chladničky na 30 min.
- Na rozpálenej panvici opečieme mäso cca 3-4 min. s každej strany a odložíme na teplý tanier zatiaľ čo spravíme šalát.
- Vo výpeku z mäsa opražíme cibuľku, pridáme marinádu z mäsa, podlejeme troškou vody alebo vínnym octom. Pridáme cícer, šťavu z mäsa ktoré oddychovalo na tanieri, soľ, čierne korenie a zmiešame zo šalátom.
Naaranžujeme na tanier a podávame.