Citrónovo rozmarínové rezne s cícerovým šalátom

Autor receptu: marcelc

Prvý recept ktorý odštartoval moju chuť po varení a objavovaní nových receptov 3 roky dozadu...

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame olej, rozmarín, pretlačený cesnak, citrónovu šťavu a kôru vo veľkej miske. Potrieme ňou bravčové steaky a ak máme čas dáme marinovať do chladničky na 30 min.
  2. Na rozpálenej panvici opečieme mäso cca 3-4 min. s každej strany a odložíme na teplý tanier zatiaľ čo spravíme šalát.
  3. Vo výpeku z mäsa opražíme cibuľku, pridáme marinádu z mäsa, podlejeme troškou vody alebo vínnym octom. Pridáme cícer, šťavu z mäsa ktoré oddychovalo na tanieri, soľ, čierne korenie a zmiešame zo šalátom. Naaranžujeme na tanier a podávame.