Citronóvo - orechový koláčik

Autor receptu: evakosziklova

Jednoducha a rychla priprava s uzasnou chutou... a staci tak malo...a mozno to uz je aj na vareche:-)

12
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zamiesame si roztopeny cukor s maslom a miesame s mixerom pokial sa nam cukor neroztopy. Podla chuti mozete pridat aj trosku vanilkoveho cukru.
  2. Ked je cukor roztopeny tak: postupne pridavame vajce po vajci to znamena ze pridame prve rozmiesame zmesu s mixerom po dobu cca 15 sekund a az potom pridame druhe a toto opakujeme zo vsetkymi siestimi vajickami.
  3. Zmes by mala byt vlacna. Zoberieme jeden velky citron a nastruhame celu jeho koru do zmesy a na koniec ho cely vytlacime a pridame do rovnakej zmesy. Priemiesame s mixerom.
  4. Do pripravenej zmesy pridame muku a 80g rozsekanych orechov. Jemno premiesame s varechom a potom este trosku s mixerom. Ale opatrne.
  5. Hotovu zmes vylejeme na plech s papierom na pecenie a rozprestreme po celom plechu. Vrch posypeme s 20g mletymi orechami a potom s krystalovym cukrom nech sa ten cukot roztopy nad tymi orechami. A sup do truby.
  6. Nieje potrebne do cesta nasekat 80g orechov uplne staci ak iba posypete vrch kolaca s mletymi orechami. Vsak podla chuti.