Citrónové tartaletky
Citrónové tartaletky s lieskovcami v karamele
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
120 minút príprava |
Postup- Tartaletky: Suché ingrediencie spolu premiešame,
pridáme maslo a necháme aspoň 5 minút mixovať.
Pridáme rozšľahané vajce so žĺtkami a vypracujeme
kompaktné cesto. Cesto vyvaľkáme čo najtenšie
a necháme v chladničke odpočívať aspoň hodinu.
Potom podľa formičiek vykrojíme kolieska a pásiky
a vystelieme nimi formičky na tartaletky. Pečieme vo vyhriatej rúre
pri 180 stupňoch asi 10 minút.
- Citrónový krém (lemon curd): Všetky ingrediencie nad parou
miešame až kým zmes nezačne hustnúť a ohrejeme
na 80 stupňov. Prikryjeme fóliou a necháme
v chladničke stuhnúť.
- Meringue: Bielky s cukrom vymiešame nad parou, kým
zmes nedosiahne 70 stupňov. Potom z nich mixérom vyšľaháme tuhý sneh a miešame, kým zmes
nevychladne. Dáme do cukrárenského vrecka.
- Cukrová vata: Vo výrobníku cukrovej vaty rozpustíme cukor s prírodným farbivom a na paličku namotáme cukrovú vatu.
- Lieskovce: V malom hrnci urobíme z cukru karamel. Lieskovce po
jednom napichneme na špáradlo, namočíme do
karamelu, držíme vo vzduchu a necháme stiecť.
- Upečené vychladnuté tartaletky naplníme citrónovým krémom, nastriekame naň meringue a opálime flambovaciou pištoľou (ak
máme). Na to poukladáme karamelové lieskovce
a na ne opatrne uložíme obláčik cukrovej vaty.
|