Citrónové pečené kuracie stehná s tymianom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

V horúcom lete nič nechutí lepšie ako práve ľahký obed. Takýmto jedlom sú aj citrónové pečené kuracie stehná s tymiánom, majú jemnú citrónovú chuť i vôňu, ľahko zdôraznenú tymiánom.

2
porcie
12 hodín minút
príprava
170/40´200/40 220 gr minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Večer som umyla kuracie stehno, osušila a dala do pekáča. Bolo veľké, tak som použila len jeden kus.
  2. Poriadne som ho osolila,...
  3. ...pridala som citrónovú šťavu,...
  4. ...posypala som ho nastrúhanou citrónovou kôrou...
  5. ... a preliala olivovým olejom, odložila som ho prikryté marinovať na 12 hodín do chladničky.
  6. Ráno som ho ešte okorenila čerstvo mletým čiernym korením a pridala som vetvičky čerstvého tymiánu.
  7. Pridala som domácu husaciu masť a vpložila som ho prikryté piecť na 40 minút do trúby vyhriatej na 170 stupňov C.
  8. Potom som pridala zemiaky pokrájané na krížalky a vrátila som do trúby už otvorené piecť pri teplote 200 stupňov C na 50 minút.
  9. Posledných 10 minút som zvýšila teplotu na 220 stupňov a zapla som funkciu grill.
  10. Podávala som upečené kuracie stehno s upečenými zamiakmi a obložené čerstvou zeleninou. Kožička je do červeno-hneda, krásne chrunkavá a mäsíčko jemnej citrónovo-tymiánovej sviežej chuti, rozplýva sa na jazyku. Je to ľahký letný recept na prípravu kuracieho stehna, všetko sa upečie naraz a samo :-)