Citrónové pečené kuracie stehná s tymianom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
V horúcom lete nič nechutí lepšie ako práve ľahký obed. Takýmto jedlom sú aj citrónové
pečené kuracie stehná s tymiánom, majú jemnú citrónovú chuť i vôňu, ľahko zdôraznenú
tymiánom.
2 porcie |
12 hodín minút príprava |
170/40´200/40 220 gr minút tepelná úprava |
Postup
- Večer som umyla kuracie stehno, osušila a dala do pekáča. Bolo veľké, tak som použila len jeden kus.
- Poriadne som ho osolila,...
- ...pridala som citrónovú šťavu,...
- ...posypala som ho nastrúhanou citrónovou kôrou...
- ... a preliala olivovým olejom, odložila som ho prikryté marinovať na 12 hodín do chladničky.
- Ráno som ho ešte okorenila čerstvo mletým čiernym korením a pridala som vetvičky čerstvého tymiánu.
- Pridala som domácu husaciu masť a vpložila som ho prikryté piecť na 40 minút do trúby vyhriatej na 170 stupňov C.
- Potom som pridala zemiaky pokrájané na krížalky a vrátila som do trúby už otvorené piecť pri teplote 200 stupňov C na 50 minút.
- Posledných 10 minút som zvýšila teplotu na 220 stupňov a zapla som funkciu grill.
- Podávala som upečené kuracie stehno s upečenými zamiakmi a obložené čerstvou zeleninou.
Kožička je do červeno-hneda, krásne chrunkavá a mäsíčko jemnej citrónovo-tymiánovej sviežej chuti, rozplýva sa na jazyku. Je to ľahký letný recept na prípravu kuracieho stehna, všetko sa upečie naraz a samo :-)