Citrónové linecké pečivo

Citrónové linecké kolieska

Autor receptu: hame

20
porcií
130 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo si nakrájame na kocky a necháme chvíľu rozpustiť pri izbovej teplote. V ďalšej miske si zmiešame múku s cukrom a citrónovou kôrou.
  2. Na pracovnú dosku vysypeme sypkú zmes, pridáme maslo, žĺtok, vanilkový extrakt a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme minimálne 2 hodiny odležať v chladničke.
  3. Potom cesto vyberieme z chladničky, chvíľu necháme odpočívať pri izbovej teplote, vyvaľkáme a vykrajujeme z neho požadované tvary. Do polovice vykrojených tvarov ešte vykrojíme koliesko uprostred.
  4. Pečieme na 180 stupňoch 10 minút.
  5. Vychladené kolieska natierame ovocnou zmesou a zliepame.