Citrónová torta
Citrónová torta s fialkovým krémom a čučoriedkami
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup- Citrónový korpus: Cukor, žĺtky, maslo a cmar vyšľaháme. Pridáme citrónovú šťavu aj nastrúhanú kôru. V samostatnej miske vyšľaháme sneh z bielkov. Žĺtkovú zmes spojíme so snehom a opatrne primiešame
múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do formy vystlanej papierom a pečieme na 180 stupňoch asi 35 minút.
- Fialkový krém: Fialkový sirup zahustíme agarom, prevaríme a necháme vychladnúť. Potom ho vyšľaháme s mascarpone. Keď sú úplne spojené, prilejeme vychladenú smotanu. Šľaháme, kým krém nie je pevný.
- Korpus prerežeme, naplníme krémom a čučoriedkami. Prikryjeme druhým plátom a vrch a boky torty tiež natrieme krémom. Ozdobíme ovocím a fialkami, prípadne inými jedlými kvetmi.
|