Citrónová pena s tvarohovým parfé

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava
5-6 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótový rez: Do kotlíka dáme vajcia a cukor a vyšľaháme do peny. Potom pridáme preosiatu múku a zľahka premiešame. Rozotrieme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 210 °C asi 5 – 6 minút. Necháme vychladnúť a potom vykrajujeme kolieska formičkou, do ktorej budeme plniť citrónovú penu.
  2. Citrónová pena: Smotanu, mascarpone, cukor a citrónovú kôru dáme do hrnca na mierny oheň a privedieme do varu. Stiahneme z ohňa a necháme 20 minút stáť. Medzitým necháme želatínu napučať v studenej vode. Smotanovú zmes prepasírujeme, pridáme rozpustenú želatínu, dobre premiešame a necháme v chladničke mierne stuhnúť asi 40 minút. Okrúhle formičky po obvode vymastíme maslom, na spodok dáme piškótový rez a nalejeme naň citrónovú penu. Dáme do chladničky stuhnúť.
  3. Tvarohové parfé: Želatínu dáme napučať do vody. Žĺtky s kryštálovým cukrom zahrejeme na 60 °C. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Všetko spolu zľahka premiešame a pridáme mäkký tvaroh, znova zľahka premiešame a vlievame do pripravených formičiek, ihneď vkladáme do mrazničky.
  4. Snehové kopčeky - meringue: Z bielkov vyšľaháme hustý sneh, potom pridáme cukor s vodou a glukózou zohriatou na 125 °C. Ďalej šľaháme až do úplného vychladnutia. Hotové preložíme do cukrárskeho vrecúška a striekame tzv. pyšteky na plech vyložený papierom na pečenie. Zapečieme v rúre s horným pečením pri 220 °C alebo opálime cukrárskym plameňometom.