Cisársky trhanec

Cisársky trhanec z ovsených vločiek

Autor receptu: siuuu

Kaiserschmarrn - alebo po našom cisársky trhanec - som objavila iba pred rokmi, keď som mala možnosť ochutnať ho v reštaurácii a bol výborný. Keďže sa snažím jesť zdravšie, teda najmä obmedziť bielu múku a cukor, pripravujem ho z ovsených vločiek - a je rovnako výborný ako originál z klasickej múky. S čerstvým ovocím je to výborný dezert alebo aj skvelé sladké raňajky.

1
porcia
10 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky premixujeme s hnedým cukrom. Bielok so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do snehu vmiešame žĺtok a zmixované vločky s cukrom. Ak je hmota príliš hustá, pridáme mlieko - mne väčšinou nie je treba, závisí to od množstva použitých vločiek.
  2. Panvicu rozohrejeme, pridáme maslo, nalejeme cesto, rovnomerne rozotrieme (uvedené množstvo je na jednu porciu, panvica s priemerom 24 cm), opekáme 1-2 minúty, obrátime, pol minúty opekáme, pomocou dvoch varešiek potrháme na menšie kúsky, posypeme troškou práškového cukru, minútku opekáme, preložíme na tanier, pridáme ovocie podľa chuti, poprášime práškovým cukrom a škoricou a hneď podávame.