« Naspäť na tento recept

Cisársky trhanec z ovsených vločiek verzia na vytlačenie

Kaiserschmarrn - alebo po našom cisársky trhanec - som objavila iba pred rokmi, keď som mala možnosť ochutnať ho v reštaurácii a bol výborný. Keďže sa snažím jesť zdravšie, teda najmä obmedziť bielu múku a cukor, pripravujem ho z ovsených vločiek - a je rovnako výborný ako originál z klasickej múky. S čerstvým ovocím je to výborný dezert alebo aj skvelé sladké raňajky.

Autor receptu: siuuu

Postup receptu

Ovsené vločky premixujeme s hnedým cukrom. Bielok so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do snehu vmiešame žĺtok a zmixované vločky s cukrom. Ak je hmota príliš hustá, pridáme mlieko - mne väčšinou nie je treba, závisí to od množstva použitých vločiek.

Panvicu rozohrejeme, pridáme maslo, nalejeme cesto, rovnomerne rozotrieme (uvedené množstvo je na jednu porciu, panvica s priemerom 24 cm), opekáme 1-2 minúty, obrátime, pol minúty opekáme, pomocou dvoch varešiek potrháme na menšie kúsky, posypeme troškou práškového cukru, minútku opekáme, preložíme na tanier, pridáme ovocie podľa chuti, poprášime práškovým cukrom a škoricou a hneď podávame.

Suroviny




1
porcia
10
minút
príprava
4-5
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist