Cisársky trhanec
Cisársky trhanec s dulovým krémom à la František Jozef I. (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov.
Žĺtky zmiešame s múkou, mliekom, so soľou a s
cukrom podľa chuti.
Do pripraveného cesta
zľahka primiešame sneh z bielkov.
Na masle pečieme hrubšie
palacinky, ktoré počas pečenia
rozdelíme na menšie kusy.
Posypeme práškovým cukrom
a necháme skaramelizovať.
- Očistenú dulu nakrájame
a dáme variť do menšieho
množstva vody. Rozvarenú
dulu prepasírujeme a necháme
vychladnúť.
- Z kryštálového cukru pripravíme karamel,
(časť odoberieme na ovocný
gél). Karamel osolíme, rozprestrieme na papier
na pečenie a necháme vychladnúť. Po
vychladnutí ho nalámeme na menšie kusy,
dáme do mixéra a rozdrvíme na prach.
Mascarpone ochutíme
karamelovým prachom a pridáme pyré
z duly.
- Ovocný gél: K odobranému karamelu pridáme červené
víno, maliny, černice a zredukujeme. Prepasírujeme
a pridáme namočenú želatínu. Pripravenú zmes necháme vychladnúť. Vychladenú zmes vymixujeme na gél. Podávame k trhancu spolu s dulovým krémom a čerstvým ovocím.
|