Čír
Autor receptu: izabella929
Predstavím vám polievku, ktorú možno varia aj v iných krajoch SK, ale táto polievka
pochádza z okresu Lučenec z oblasti Divína, Mýtnej,Píly a Podkriváňa.Polievku varili
gazdinky,keď sa chystali na práce v poli.Polievka bola rýchlo uvarená, nevyžadovala veľa
práce a s kúskom chlebíka zasýtila celú rodinu.
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti opražím pokrájanú cibuľu, pridám očistené pokrájané zemiaky na kocky, soľ a červenú papriku, všetko spolu zamiešam, podlejem dostatočným množstvom vody a varím.Pokial sa polievka varí, urobím si z múky, vajca a štipky soli tvrdé cestíčko na strúhanie. Keď je polievka takmer hotová, nastrúham do nej cesto, posypem pokrájanou petržlenovou vňaťou ešte 2 minútky povarím a keď strúhané cesto vypláva na vrch, polievka je hotová a môže sa podávať.