Čír

Autor receptu: izabella929

Predstavím vám polievku, ktorú možno varia aj v iných krajoch SK, ale táto polievka pochádza z okresu Lučenec z oblasti Divína, Mýtnej,Píly a Podkriváňa.Polievku varili gazdinky,keď sa chystali na práce v poli.Polievka bola rýchlo uvarená, nevyžadovala veľa práce a s kúskom chlebíka zasýtila celú rodinu.

30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masti opražím pokrájanú cibuľu, pridám očistené pokrájané zemiaky na kocky, soľ a červenú papriku, všetko spolu zamiešam, podlejem dostatočným množstvom vody a varím.Pokial sa polievka varí, urobím si z múky, vajca a štipky soli tvrdé cestíčko na strúhanie. Keď je polievka takmer hotová, nastrúham do nej cesto, posypem pokrájanou petržlenovou vňaťou ešte 2 minútky povarím a keď strúhané cesto vypláva na vrch, polievka je hotová a môže sa podávať.