Čipsy z kučeravého kelu (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Idem trocha propagovať veľmi hodnotnú listovú zeleninu, ktorá je u nás nie veľmi rozšírená, je ňou kučeravý kel.

5 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kel kučeravý je jesenná a zimná zelenina. Je zásobárňou veľmi hodnotných látok. Pripravuje sa parením, dusením, vyprážaním. Surový je dokonca najlepší. Podobné čipsy tu má @alena45, z toskánskeho kelu, v Amerike sú takéto čipsy veľmi obľúbené. Umyté, osušené a na menšie kusy potrhané listy bez hrubšej stonky som nahádzala na plech, ktorý bol vystlaný pečiacim papierom a poliaty olivovým olejom. Osolila a posypala som ich strúhaným syrom, rukami som celé poprehŕňala.
  2. piekla som v rúre vyhriatej na 180°C necelých 15 minút, nesmú sa nechať veľmi zhnednúť, lebo zhorknú.
  3. Milovníci kelu si prídu na svoje v podobe dobre známej chute obohatenej o príjemné chrumkanie. Takú istú šušťavosť si čipsy zachovajú aj na tretí deň, práve teraz ich dojedám:-) Z kučeravého kelu som natrhala aj do miešanej strukovinovej polievky pár minút pred dovarením.
  4. Viac obrázkov a informácií nájdete na mojom blogu www.cookulienka.blogspot.ch