Čipková a glazúrová technika na medovníčky

Autor receptu: soniatko

takto zdobím ja...

Suroviny

Postup

  1. Na základnú glazúru potrebujeme polevu redšiu. Cukor vmiešavam do bielka postupne a 2-3 kvapky citrónovej šťavy až na záver ešte prešľahám mixérom. Menšie formičky na vykrajovanie medovníkov vtlačím do hotového medovníka tak aby cesto presahovalo. A pomocou lyžičky - štetca nanesiem malé množstvo polevy aby som zabielila danú plochu. Nechám par minút zaschnúť a formičku opatrne vytiahnem. Počkám kým poleva celkom zaschne zvyčajne do nasledujúceho dňa.
  2. Takto vyzerajú čerstvo natreté medovníky.
  3. Na zdobenie "čikovanie" používam obyčajne mikroténové vrecká. S rôzne veľkými dierkami. A tu už musí byť poleva dostatočne hustá aby sa neroztekala. Nikdy sa neda povedať presný počet PL cukru na bielok. Každé vajce je iné vždy to treba veľmi citlivo postupne zašľahávať mixérom na požadovanú hustotu. Často priebežne skúšam napr. lyžičkou na perníku či sa roztečie alebo nie.
  4. Možno si niekto ťuká na čelo :o) ale takto som si to vymyslela ja... a recept na cesto som pridala už dávno tak tu je link pre istou http://varecha.pravda.sk/recepty/jankine-medovnicky/21833-recept.html