Čipetky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Môj Starý Ocko mal veľmi rád čipetky v polievke. Je to vlastne pôvodná tarhoňa, čiže
strúhané tuhé cesto. A vyzerajú ako malé haluštičky. Proste, čipetky. :-)
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si obrovské množstvo surovín... :-)
- Vajíčko zmiešame s trochou múky, tak za hrsť a patláme, patláme a pridávame múku a vodu a múku a patláme... až kým nemáme tuhé cesto, ktoré necháme chvíľku odstáť a oschnúť.
- Potom cesto nahrubo nastrúhame. Ale cesto musí byť poriadne tuhé, inak budete mať na prste taký otlak ako ja. :-)
- Nastrúhané čipetky necháme ešte poriadne obschnúť. Ak ich idete variť hneď, tak netreba.
- Varíme ich vo vrelej osolenej vode do mäkka.
- A podávame v dobrej maslovej zeleninovej polievočke (alebo v akejkoľvek inej). Dobrú chuť.