Čipetky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Môj Starý Ocko mal veľmi rád čipetky v polievke. Je to vlastne pôvodná tarhoňa, čiže strúhané tuhé cesto. A vyzerajú ako malé haluštičky. Proste, čipetky. :-)

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si obrovské množstvo surovín... :-)
  2. Vajíčko zmiešame s trochou múky, tak za hrsť a patláme, patláme a pridávame múku a vodu a múku a patláme... až kým nemáme tuhé cesto, ktoré necháme chvíľku odstáť a oschnúť.
  3. Potom cesto nahrubo nastrúhame. Ale cesto musí byť poriadne tuhé, inak budete mať na prste taký otlak ako ja. :-)
  4. Nastrúhané čipetky necháme ešte poriadne obschnúť. Ak ich idete variť hneď, tak netreba.
  5. Varíme ich vo vrelej osolenej vode do mäkka.
  6. A podávame v dobrej maslovej zeleninovej polievočke (alebo v akejkoľvek inej). Dobrú chuť.