Zeler stir fry

Čínsky zeler stir fry

Autor receptu: 2010

Do vcera som nemal ani sajnu ze daco ako cinsky celer existuje. Myslel som, ze som kupil velky zvazok talianskeho plocholisteho petrzlenu. Az ked som mal zaplatene, tak mi predavacka oznamila, ze oni petrzlenovu vnat nepredavaju. Nan Ling sa vola tento listovy tenko stonkovy celer, nastastie mame uja Googla a ten poradil co s nim.

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tu je ten cinsky zazrak co ma poplietol, na trhu u Cinanov zvazky su velke a kupoval som kopor, koriander, matu,bazalku, cibulku a vobec ma nenapadlo ovoniavat tento ich listnaty tenko stonkovy zeler.
  2. Podla googla listy sa maju otrhat a stonky nakrajat tak na 2 -3 centimetre.
  3. Postup je dalej klasicka cina. Vo woku rozhriat najlepsie rastlinny olej tak lyzicu. Pridat na drobno nakrajany cesnak ( viac lebo som pouzil cinsky malo stiplavy) a na juliene nakrajanu jednu chiili papricku. Chvilu oprazit. Pridat zelerove stonky a podliat dvova lyzicami vyvaru alebo vodou, pridat 2 lyzice ryzoveho vina, a lyzicu sojovej omacky, Podusit do skoro vydusenia stavy tak 5 minut. Podavame ako prilohu alebo vmiesame tofu.